TILDA & OSCAR

Vi lever för musiken och dansen!!!

OM OSS

Vi är en sång och dans duo som går i nionde klass och vi brinner båda för musik och dans och känner att det är extra kul att kunna dela sin passion med någon annan. Förutom att vi sjunger på låten ”Här och Nu” tillsammans så dansar vi och umgås en del på fritiden som goda vänner.


Mitt namn är Tilda Lundin, jag är 16 år gammal och går på Nosabyskolan i Kristianstad. Jag är en tjej full av energi och väldigt målmedveten. Jag har dansat och sjungit sedan jag var 3 år gammal och brinner verkligen för musiken. Förra hösten spelade jag rollen som ”Shonelle” i musikalen ”School of rock” på Kristianstad teater. Jag har även medverkat på ett 30 tal dansuppvisningar på olika platseroch med olika föreningar. Just nu tränar jag även små tjejer parallellt med att jag dansar själv, jag dansar framför allt jazz, det är min favorit. Utöver dansen så går jag även den studieförberedandekursen på musikskolan och läser musikteori, medverkar i musikalgruppen FAME, spelar piano,gitarr, orgel och sjunger på sånglektioner. Musiken är alltså hela min fritid och även en stor det av vem jag är som person. Musiken hjälper mig oxå när jag mår dåligt, för att koncentrera mig eller bara när jag mår bra och vill ha roligt. Jag tycker det är super roligt att vi fått möjligheten att spela in en egen låt i studio, jag och Oscar ser det som en stor möjlighet till att utveckla våra framtida artisteri.


Mitt namn är Oscar Bengtsson och jag är 15 år gammal, fyller 16:) Jag är en väldigt energisk och vänlig person som älskar att utforska och uppleva nya ställen där jag aldrig varit. Jag gillar att känna mig kreativ och det kan jag göra genom musik som ett hjälpmedel. Musiken har jag alltid älskat ända sen liten och det gör jag ännu idag. Det är så pass att musiken spelar en stor roll i mitt liv ochdet tar stor del av min identitet. Jag älskar att dansa och föredrar gärna att göra det på scen eftersom jag strävar att få uppleva en sådan speciell känsla. Jag har varit med i flera föreställningar och att få uppföra dansen har alltid varit lika kul. Jag har även väldigt länge haft intresse för att sjunga, därför är musiken väldigt viktigt för mig då den omger mig så mycket. Jag gick kör som ung tonåring och sedan en musikalgrupp osv. Att sjunga på den tiden var något jag alltid såg fram emot och jag sjöng alltid konstant. Dock med åren har sången minskat och rösten har såklart förändrats. I och med att min röst förändrades kände jag mig inte lika bekväm med min röst, därför kunde jag inte längre njuta av att sjunga lika mycket längre utan att känna en nervärderande känsla. Till slut slutade jag med sången helt och jag hade gett upp. Att sjunga är däremot fortfarande något jag får glädje av och det gäller bara att anpassa sig i sin situation. Det är härligt att jag och Tilda kan få uppleva detta tillsammans även som vänner!