"LÄR KÄNNA DIN RÖST OCH DIN ANDNING"

ANDNING

Andningen och hur vi använder luften är ofta ”nyckeln” för en rätt använd röst, då håller den hur länge som helst och hörs bra i de flesta  miljöer.

- Vi föds i regel med en väl fungerande andning men med tiden tappar de flesta bort den.. hur kan vi hitta tillbaka till den naturliga andningen? Luftflödet är avgörande både för en optimal syresättning av blodet, för att orka mer (energi) både fysiskt och psykiskt och grundläggande för en väl fungerande röst.

- En stabil men ändå mjuk och len röst kan skapa förtroende.

- En stark och säker röst gör underverk för självförtroendet.- Blir du trött i rösten av att tala länge?


- Är din röst svag, tunn, spänd, knarrig, pipig ,osäker har du svårt att göra dig hörd när du talar i nervösa situationer?


Då kan det vara dax att träna din röst!


KOMMANDE KURSTILLFÄLLE:
STOCKHOLM, FRYSHUSET 
1-2 JUNI
2020

"Flytet upplever du både i kroppen och rösten. Äntligen lyssnar människor till det du har att säga, du blir mera övertygande, känner dig friare och behöver inte längre oroa dig för att att tala inför andra!

För ALLA som vill träna rösten så att den blir avspänd, klangfull, och behaglig att lyssna till.


För dig som är sångare, musiker, lärare, pedagog, skådespelare, talare, jobbar inom kommunikation, eller helt enkelt vill lära känna och utveckla din röst.


Exempel på innehåll


  •     SPÄNNINGSREGLERING: Grundspänning, Situationsspänning, Avslappning, Avspänning, Mental grundträning, Yoga m.m.
  •     ANDNING: Hur lär jag mig och automatiserar den bästa andningen?
  •     RÖSTTEKNIK: Hur man med munnen, gommen, näsan,lufttrycket, diafragman kan ändra på röstens klang, ton och färg, vibrato m.m.
  •     RÄTT TONLÄGE: Hitta det tonläge som passar ditt röstomfång bäst.
  •     RYTM OCH TEMPO: (Hastighet),känsla, tonvikt och paus.
  •     MENTAL TRÄNING: Röstutveckling genom Mental grundträning, Självbilds- och Målbildsträning, Mental styrketräning, Mental tuffhets träning samt Emotionell och Social Träning (tex: Röst och Självbild) Självförtroende och Självkänsla Mål (Identifiering eller skapande av Visioner och Långsiktiga mål Målbilds formulering och målbildsprogrammering) Motivation, Engagemang och Passion Emotionell kontroll och Emotionell utveckling Från fobier och scenskräck till Scenkontroll och Utstrålning


SAGT OM KURSEN


"Jag hade föreläsning i Kiruna och pratade för 60 personer utan mikrofon och rösten höll hela kvällen och räckte kvällen efteråt i Gällivare också - så andning och röstläget har jag lärt mig att använda på rätt sätt". Jag och Bengt Göran hade gospel träning i lördags vi sjöng i 4 timmar och det har aldrig gått så bra förr Kändes verkligen att vi lärt oss en del"

Leena Bergander & Bengt-Göran Wikström / ICC Coacher/Föreläsare


"Jag har märkt skillnad på mig själv, t ex var jag på en träff dagen efter kursen där vi satt ett gäng och "kacklade" och då lyckades jag "lägga ner rösten i magen" och göra mig hörd genom sorlet. Det har jag inte kunnat tidigare utan har fått vänta på att det blir tyst för att göra mig hörd. Bra känsla! "

Inger Johnsson / Grafisk design,Web designer


"Efter kursen kände jag hur jag blev mer medveten om hur min röst fungerar lite och var den ligger samt hur jag ska andas på bästa sätt för att kunna utnyttja min röstkapacitet till max. Jag kände att ja hela min inställning både till mina föreläsningar jag håller i samt övrigt i livet, och alla diverse olika saker jag tar mig an, kändes lättare både att utföra och att tänka på. Tror att efter kursen så kom någon form av aha-upplevelse som gjorde att alla mina tankar mestadels stannade i nuet och var positiva vilket i sin tur förenklade mycket i det vardagliga livet och främst inom yrkeslivet och i mina arbetsuppgifter som informatör där jag ofta använder min röst och håller i föreläsningar. Allt kändes liksom lätt och roligt framförallt."

Micaela Strömbäck / Informatör på Skatteverket i Malmö


"Redan dagen efter kursen fick jag stå upp på ett årsmöte och läsa verksamhetsberättelsen högt för alla. Jag kände stor skillnad på andningstekniken och mer styrka i rösten" Chatarina Carlsson / Odengården Konferens och Hotell
KURSLEDARE: CARITA BORONSKA UNESTÅHL (Vocal Coach - CV In English)


- Member at the "Breathology Academy" (2016)


- 2010-16: Workshop: "RÖSTEN - vårt viktigaste verktyg" (Get to know & develop your Voice) in collaboration with Lars-Eric Uneståhl at the SIU (Scandinavian University) / SLH (Skandinaviska Ledarhögskolan) LINK: www.siusweden.com, www.slh.nu Masterclass in Madrid (2012). Recording of a new DVD about the VOICE and hopefully it will be done by 2017.


- Vocal teacher at "Maria Voice Studio" in Malmö.


- 2008: VOCAL COACH in the MUSICAL "Enamorados Anonimos", Madrid/Spain.

LINK: www.youtube.com/watch?v=bpD3EVD8E74


- 1997-2016: I've given PRIVATE VOCAL LESSONS to several famous singers/actors in Spain during the years I lived in Madrid, such as: MALU (Paco de Lucias niece), Elena Ruiz (ALEA -famous spanish popband), Luis Carlos de La Lombana (Actor/Singer)


- VOCAL/MUSIC TEACHER at "La Escuela de Musica Creativa" (Private Music School, Madrid/Spain)

LINK: www.musicacreativa.com


- 1988-89: Worked as a studio assistant, ensemble and Vocal/Vocal group teacher at TBV Music House in Örebro,Sweden


"CARITA IS ALSO AN ARTIST, SINGER/SONGWRITER AND COMPOSER"